Hitta vinet i din butik
tommasifront3
Tommasi Graticcio Appassionato
ALK. VOL 12,5 %
ART. NR 5354 | 3 LITER, 299 KR | 750 ML 115 KR | 375 ML 72 KR

Finns på hyllan på Systemboalget

finns även i 750 ml och 375 ml flaska

tommasi

Carpaccio på betor med getoströra och sötsalta mandlar

Om du vill ha receptet skickat till dig, anger du ditt telefonnummer nedan.

Vill du inte ange ditt telefonnummer? Inga problem – här hittar du receptet med inköpslista

Foto: Anna Kern

tom14_0

Namnet Graticcio är den italienska benämningen på de träställningar där druvorna till vinet torkar.Ordet Appassionato, uttrycker Tommasis passion för viner med torkade druvor. En passion de gärna vill dela med sig av till alla de vinälskare som söker ett mer plånboksvänligt alternativ till Tommasi Amarone, men där den typiska stilen som bara torkade druvor kan ge, återfinns.

Rödblå färg med rubinröda inslag. Doften präglas av torkad söt frukt såsom russin, torkade plommon, mogna körsbär och även inslag av salvia, mörk choklad och kanel. Rund fyllig munkänsla med välbalanserade tanniner som ger vinet struktur och som lyfter fram den söta fruktigheten. Vinet är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.

 

“4 STJÄRNOR! VINET ÄR FYLLT AV TORKADE FRUKTER, RUSSIN OCH KÖRSBÄR TILLSAMMANS MED ROSTADE TONER. BUMSGOTT TILL DIN BARBECUE.”

FREDRIK SCHELIN, AFTONBLADET HELG, JUNI 2022

tommasistorabilden-scaled

Familjen Tommasi har varit vinodlare i över 100 år, ända sedan 1902, då Giacomo Battista Tommasi köpte sin första lilla vingård i Valpolicella Classico. I fyra generationer har familjen fortsatt  med vinodlandet i Giacomos spår, med innovativa beslut, utan att för den sakens skull göra avsteg från den grundläggande respekten för den speciella jordmånen, traditioner och seder. Att följa med i utvecklingen, ha stor respekt för miljön och en alltid hålla högsta kvalitet på slutprodukten har gjort att Tommasi blivit en ledande producent av italienska viner. Tommasi betyder bokstavligen ”styrkan i familjen”.