


Lamm gillar vin med frukt, syra och ek. Lammkött har också förmågan att göra sträva viner mildare och rundare. Piccini, som är fruktigt och smakrikt och har inslag av ek, och lammracks passar varandra som hand i handske. Olivsmöret till köttet blir pricken över i.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINETHyllat av kritiker både i Sverige och internationellt!
“FYND! Det bästa jag smakat från denna producent” Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen, feb-22
87p. ”Väldigt, väldigt lättgillad Chianti till mycket sympatiskt pris.” Livets Goda 150322
5 av 5 poäng. Full pott! Boxtoppen.se
96p. LucaMaroni.com, 89p. WineCritics.com, 89p. Fallstaff.com, 88p. Decanter

Lammracks med rostade rotfrukter och olivsmör
Lammracks är lätta att steka, lätta att skära upp, saftiga och goda. Här är ett recept med rostade rotfrukter som är en favorit för många och ett nyttigt och gott tillbehör. Olivsmör till köttet blir pricken över i.
Om du vill ha receptet skickat till dig, anger du ditt telefonnummer nedan.
Vill du inte ange ditt telefonnummer? Inga problem – här hittar du receptet med inköpslista
Foto: Ove Lindfors
Familjen Piccini är verksamma i hjärtat av Chianti.
Deras anrika historia tog sin början redan 1882 när Angiolo Piccini började framställa vin med endast 7 hektar till sitt förfogande. Idag drivs vinhuset av 4e generationen genom syskonen Mario och Martina Piccini, som nu förfogar över 400 hektar fördelade på 4 egendomar runt om i Toscana. De äger även vingårdar på Sicilien.
Piccini Colleziono Oro Riserva är Italiens mest sålda Chianti vin. Enligt försäljningsstatistik från IRI (iriworldwide.com).