


Veckans helgtips är Briccotondo Barbera. Med den rimliga prislappen är den en perfekt kandidat att ha i glaset vardag som helg.
Briccotondo är det perfekta vinet att matcha med den smakrika italienska pastarätten med salsiccia, pangrattato och krämiga äggulor, där dess höga syra och mjuka tanniner balanserar korvens lite fetare inslag och vinets fruktighet matchar rättens kryddiga smak.
Precis som de bästa italienska maträtterna med få men väl utvalda råvaror bjuder Briccotondo Barbera på en härlig smakupplevelse. Snyggt fruktdriven med en fin balans av mörkröda körsbär, örter och en gnutta choklad är det ett mjukt rödvin som har blivit en favorit hos väldigt många.
Hitta vinet i din butikFinns på hyllan i 252 butiker
(om vinet inte finns i din butik, kan den beställas utan extra kostnad)

Italiensk pasta med salsiccia
Vi har matchat Briccotondo med en italiensk pasta med salsiccia, pangrattato och krämiga äggulor. En perfekt bjudrätt med lyxigt korvfräs, crunchigt smul och smakrik parmesan.
Om du vill ha receptet skickat till dig, anger du ditt telefonnummer nedan.
Vill du inte ange ditt telefonnummer? Inga problem – här hittar du receptet med inköpslista
Foto: Stefan Wettainen
I hjärtat av Piemontes böljande kullar ligger det anrika vinhuset Fontanafredda som har sitt ursprung i en kärlekshistoria mellan Italiens första kung Vittorio Emanuele II och Rosa Vercellana. Kungen blev upp över öronen förälskad i Rosa och köpte egendomen i present till henne. Vinhuset Fontanafredda grundades för över 150 år sedan, när deras son greve Emanuele Alberto bestämde sig för att börja tillverka vin.
Fontanafredda har kombinerat passionen för sitt ursprung med modern teknik och förädlat sina druvor på bästa sätt. Idag har de ett grundmurat rykte för sina omtalade baroloviner men man har även lyckats utmärkt med de mjukare och mer prisvärda vinerna av den röda druvan barbera. Det är ingen slump att en producent med ett sådant engagemang har funnits på Systembolagets hyllor och älskats av svenskar i hela 67 år.